Scoil: Mucros (uimhir rolla 5364)

Mucros, Co. Dhún na nGall
Aodh Ua hEigeartaigh

1. (1) A Íosa na fíor- uaighe.
    Fuasgail dóbhtha – san agus dúinne.
    Deirean fear an toighe sin deic n-uaire agus deireann freagrann an cuid eile d’en teaghlach é gach uair de na deic n-uaire agus deireann siad “Suaimhneas síorraidhe dóbhtha-san agus dúinne” Annsin deireann siad uilig le chéile, “Go móltar Ainm an Tighearna, go móltar againne agus grádh.
    Deirtear an paidir sin oidhche na Marbh.
    (2) Órtha an Scabaill
    An gcluin tú mé a lucht na scabaill na deán faillighe ar ár gcás; Nach truagh duine gan a charaidh agus é na luighe ar leabhaidh a bháis. Ó duine bocht gan chéill do éagcaoin dá h-innis na deán breágh le Muire. Glac comaoineacha dísle Dé agus béidh tú féasta gcros na leanbh. Bhí Íosa agus a mháthair ag siubhail amuigh sa ród lá. Casadh an síorbhíonach, an duine naomhtha ins an róim. Scab sé an brainnse a bhí leis in a láimh dheis. An scaball bréagh na brainnse óir. Níl duine ar bith a caitheas an leath – bhreac nó béidh séala ar a anam sa ghlór. Athair na suairce agus athair na gnás is leat-sa gridhim
    Brighid Nic Amhlaoidh
    Ní fios