Scoil: Mucros (uimhir rolla 5364)

Mucros, Co. Dhún na nGall
Aodh Ua hEigeartaigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    dhiabhlaidhe éighinteacht cannaí air. Rinne sé iarraidh breith air ach cómh luath agus shín sé amach a lámh d’imthigh an madadh thar claidhe agus ní fhachaidh sé ní bá mó é. Bá mhinic a chualaidh sé fa’n madadh a bhí mar ghárda ar an ór atá i bhfolach i bPoll An Airgid agus bhí fhios aige gur’ bé an madadh chéadna a bhí ann. Ach bhí án-eagla air nó bhí rud éighinteacht ag cur ina cheann é go gcasfaidhe an fear air in áit éighinteacht eile agus ní rabh ann ach go dtearn sé a’ bhealach abhaile de. Ach níor casadh rud ar bith eile air an oidhche sin. Deir cuid dé na daoiní gur choisric an sagart an áit a bhfuil an fear sin curtha ach níl an madadh lé feiceáilt anois i gcás ar bith.
    Séamus Ua Míodhacháin
    Ní fios