Scoil: Learga na Saorthach (uimhir rolla 14888)

Learga na Saorthach, Co. Dhún na nGall
Cathal Mac Suibhne

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    leis an t-ór a fhagáil istoigh sa teach ar eagla go dtiocfhadh an tóir ortha roimhe an mhaidin. Annsin thug sé leis spád agus chur an t-[ór] faoi'n talamh. In a dhiaidh iad a theacht isteach chuaidh na madaidh ag tafan[n] le tréan feirge. Cualaidh an t-sean-dhuine agus an t-sean-bhean gur gabhadh na fir seo a bhí ag goid, i gConnacht. Bhí luthgháir mhór ar an t-sean-dhuine nuair a chualaidh sé seo, agus bá gnáthach leis a bhéith amuigh ag cuartugadh an phóta óir an uile lá acht ní bhfuair sé é. Deir na daoine nach bhfuaras é ó sho[in.]