Scoil: Na Frasa (uimhir rolla 16375)

Na Frosa, Co. Dhún na nGall
Seán Mac Robhartaigh

Ar an leathanach seo

1. Bhí Rí ann aon uair amháin fuair an bainríon bas. Phos an Rí bainríon eile, Bhíchaisidh sí an bainríon an uaignecch agus chuaidh sí isteach chuig caithreac na gcearc. Iáamhain sheas sí ins an doras agus scairt sí isteach. " Dia linn" arsa an bainríon. "Ní raibh Dia nó Muire leat " arsa Cartleach na gCearc. " Caidé deir tú?" arsa bhainríon. Tá inghean ag an rígh is tá sí ibhfad níos deise na do inghean-sa gach aoinne a dtiocfaidh beidh siad ag iarraidh inghean an rígh is gheobhaidh sí an saidhbhreas uilig.
    "Caidé dheanfaidhmuid leithe!" arsa an bhainríoghan. Chuir go muileann na scoitseála í. Gach aon duine a bhí annsin ariamh cha dtáinig siad aráis. Chuaidh an bhainríogan abhaile. Nuair a chuaidh sí isteach sa teach scairt sí ar inghean an ríogh. "Caithfidh tú a ghabháil go muileann na scoitseála. Fuair sí trucáil agus chuaidh an cailín go dtí an muileann. Ní rabh
    Anna M. Nic Ghiolla Cearra
    Drumard, Co. Dhún na nGall