Scoil: Cineal Conaill (uimhir rolla 15271)

Garbhachadh, Co. Dhún na nGall
Antoin Ó Dochartaigh

Ar an leathanach seo

1. Éist liom a lucht an sgabaill, na deanaigidh faillighe im bhurgcás. Nach truagh sin! fear gan caraid, ‘S é na luighe ar leabaidh an bháis. A dhuine bhocht gan chéill, na deán bréag le Muire. Na h-ith feóil Dia Ceadaoin’s na éagcaoin na thinneas. Bhí (umal) umhal do’r chléir ‘s do na cúig Feilte Muire. Deán faoisdine dílis Dé ‘s béid tú ar fhéasdaog na h-aingle. Bhí Mhuire ‘gus a Mac a siubhal amuigh ‘san ló. Casadh orrtha an fear beannuighthe, naomh Simon as an Róimh. Shín sí chuige as a dheis láimh, sgaball breagh na mbrainnse óir. “Níl a’n dhuine a gcaithfidh mo chulaith, agus a cháthadh mar is cóir. Nach mbéadh seal agam ar a anam ins an ghlóir”. “A Mhaigdean bheannuighthe, Mhodhmar, Mhaiseach. Is tú mo stór mo lón ‘s mo thaisge. Is tú an Réalt Óir ag dul romham ins an casanag deanamh an eólas. Nuair tá an tóir ar an pheacach. Nigh mo lámha, ó smál mo pheacaidh, agus ar uair mo-bháis. Tabhair mo anam ‘na bFlaitheas. Amen”
  2. Paidir a dul a luighe.
    Sínim se ‘sa leabaidh seo marsínfear mé san uaigh. Faoisdin chruaidh, a Dhia, a ghnidhim leat. Absaladh ta mé ag iarraidh ort, A Íosa Críost. Ar droc smaointe mo inntine, ar dhroch ráidhte mo bhéil. Ar dhroch gríomartha mo clolainn. Dé bhríg gur mé tá lochtach.