Scoil: Cineal Conaill (uimhir rolla 15271)

Garbhachadh, Co. Dhún na nGall
Antoin Ó Dochartaigh

Ar an leathanach seo

1. Bhí beirt gasúr ag imirt craipe lá amain. Bhí siad iongantach mor le ceile. An lá seo bhain gasur aca cuid mhór craipi.
    Ar an (baile) bhealach na baile ag teacht tart ag roilig daobhtha dubhairt sé go rachadh siad isteach san roilig go roinnfeadh siad na craipi le chéile.
    Isteach leobhta act ag dul trasna ar balla dhóibh thuig beirt de na cruiphibh taobh amuig de'n balla.
    Suid siad taobh istigh den balla ag roinnt na gcraipi mar seo, ceann damhsa ceann duitse agus a reir sin?
    Bhí siad gearr mall agus an doracadas ag tuitim. Bhí fear ag dul tart taobh amuig ar an bhealach mhór.
    Arais leis an béirt annsin go seas siad le cois an balla taobh amuig de'n roilig a rabh dadaidh
    Tómas Ó Máirtín