Scoil: Cineal Conaill (uimhir rolla 15271)

Garbhachadh, Co. Dhún na nGall
Antoin Ó Dochartaigh

ar an scáthlán i bhfuir a córrach agus droichead a chur ar abhainn a Chladaigh.
    Rinne sé an dá rud seó agus lá amhain bhí sé ag teacht anuas as Droichead a’ Cladaigh casadh air ceann bó, agus léim fear beag ribeach ruadh as. Thug Peadar na bhaile e’ agus d’fhán sé aige trí bliadna. Rith an ama sin ní thearn sé acht trí gháire agus budh gnathach leis a chuidh ama a chaitheamh ar fadh ag gearradh cípíní.
    Oidhche Samhna tainig tainig scaifte fear beag baoideach isteach ar an doras agus rit siad suas an simlear. Nuair a bhí an fear deiridh ag dul suas chuaid sé í bhfasta ins an chrúca agus thuit a chuid puthóg anuas ins
    Pádraig Dunlop