Scoil: Cineal Conaill (uimhir rolla 15271)

Garbhachadh, Co. Dhún na nGall
Antoin Ó Dochartaigh

Ar an leathanach seo

1. Bhí bean na comhnuidhe i nGuala dubhi bfad o shoin darb ainm Grainne . Bhí muintir an toighe ar sibhal ag áirneal agus ni rabh duine ar bigh sa teach ach e i féin agus páiste a bhi sa chliabhán.
    Nuair a d'amarc Gráinne thart cé chonnaic sí ach a deirfear a bhi marbh, agus ag spreadhadh éadaigh gil ar lorg cosa na pearcaidh ar an urlar.
    Labhair Grainne in ainm Dé leithe agus labhair sise le Grainne . Dubhairt si go rabh sí fá shuaimhneach ach luach dhá phunta olna a bhi aici le tabhairt do Eamonn Ruadh agus dubhairt sí nach mbhead an phaiste a bhí sa clíaban an fada beo, agus ní rabh.
    Peigí Ní Creag
    Corr na bhFiach, Co. Dhún na nGall