Scoil: Glasthule Convent

Glas Tuathail, Co. Bhaile Átha Cliath
Sr. Assumption

1. Sgéal -
    Bhí cailín ag obair uair i dtigh Protastunaigh. Lá amáin cuaidh sí go dtí an séipéal agus do glach sí Corp Críost. Nuair chuaidh sí abaile do thóg sí an Ablainn as a béal agus do ghearr sí e. Ní raibh Dia sasta leis sin. Tuith an cailín tinn agus fuair sí bás agus do tógadh a corp godtí "Dean's Grange". Ar an slighe do stad na capaill agus níor éirig leis na fearaibh iad do cuir i gluaiseacht agus do thóg an Abhlainnamach agus cuireadh é i bpoll mhór agus do cuireadh chloc mór ar an bpóll agus ta an chlocsin i Dean's Grange indiu. - Cill na Grainsighe
    2. am
    Gráinseach an Déin, Co. Bhaile Átha Cliath
    Úna Ní Chuinneáin
  2. Sgéal - Barnán Éile agus Carraig Caisil
    Bhí an deamhan ag eitilt abhaile uair agus stad sé ar bharr Sliabh Bladhma agus thóg sé greim dhe'n sléibh in a bhéal. Annsan d'imigh sé leis féin agus an píosa de'n sleibh aige. Nuair a