Scoil: Cúl na Sméar, Dúngarbhán (uimhir rolla 4134)

Cúil na Sméar Íochtarach, Co. Phort Láirge
Eibhlín, Bean Uí Mhathúna

Ar an leathanach seo

1. Táim im chomhnuidhe i Cill na bFraochán. Gobhnait an ainm atá ar an bparróiste. Tá timcheall ocht tighthe déag ann anois agus timcheall fiche ceithre tighthe ann fadó. Tá slinn ar an gcuid is mó díobh agus tuighe ar an gcuid eile. Bí a lán fraocán ann fadó. Tá duine amháin ann ós caonn 70 bliadhan Seán O'Daltún is ainm dó. Tá Gaedhilg aighe agus is feidir leis scéalta d'innsint. Faoláin is mó atá na gcomhnuidhe ann. Cuaid chuid maith daoine as an áit go America. Níl aon trácht air in amhrán nó i sean-rádh. Tá talamh go maith réidh. Níl aon coill ann. Ta abha amháin ann agus níl aon ainm air
    Cill na bhFraochán Mheánach, Co. Phort Láirge
    Seán Mach Gearailt