Scoil: Cúl na Sméar, Dúngarbhán (uimhir rolla 4134)

Cúil na Sméar Íochtarach, Co. Phort Láirge
Eibhlín, Bean Uí Mhathúna

Ar an leathanach seo

1. Ní tosnóchad daoine ag treabhadh ná ní dhéanfaidís tig Dia Luain. Ní maith le daoine cat dubh an céad rud a casadh ortha Dia Luain. Deirtear go mba mí-áidh ortha.
    Ní chuireann daoine na h-inúin go dtí an "lá is giorra" sa mbliadhain agus ní bhainfidís iad go dtí an "lá is sia". Ní cuiridís síol na bprátaí ach ón 17adh lá de Mhárta go dtí an 25adh lá de Mhárta.
    Deirtear gurab é ón chéad lá d'Aibreán go dtí an 9adh lá, laetheannta na "Dó Riabaice!. Bíonn sean-raoich agus an gaoth mór nn. Tugtar "Nodlaigh Beag" ar an 12adh lá i ndiaidh an Nodlag.
    Peigí Ní Deimhnis
    Séamus Ó Deimhnis