School: Clochar na Toirbhirte, Dúngarbhán (roll number 12087)

Dún Garbhán, Co. Phort Láirge
An tSr. Proinseas

1. Bhí fear ag dul ar thurus oidhche. Chas Petticoat Loose air. Bheannuigheadar dá chéile agus d'iarr an fear uirthí an raibh turus fada le déanamh aici. Dubhairt sí go raibh agus thug seisean slighe dhi ar mhuin an eic. Thángadar go dtí an V in gCo. Thiobraid Árainn agus ansin scar sí leis ach comhairligh sí dhó gan féuchaint taobh thiar dó ar an turus abhaile agus r bhfilleadh dhó gan an dorus d'oscailt mar go raibh sí chun duine éigin do mharbhú. Shrois sé a thigh féin agus dún sé an dous 'na dhiaidh. Tréis tamall chuala sé é. Maidin amáireach Bhí an capall marbh. Petticoat Loose a dhein an droch-ghníomh.