Scoil: An Teampoll Geal, Ceapach Chuinn (uimhir rolla 3549)

An Teampall Geal, Co. Phort Láirge
Liam Ó Faoláin

1. (gan teideal)

Bhí ministear ann uair agus níodh sé ag fagailt trí ponann an duine ó gach feirmeoir in aghaidh na bliana agus nuair a bhí sé bailighthe aige dhein sé staca de.

Bhí ministear ann uair agus bhíodh sé ag fagailt trí ponann an duine ó gach feirmeoir in aghaidh na bliana agus nuair a bhí sé bailighthe aige dhein sé staca de. Nuair a bhíodh na daoine ag gabháil thar an ioclann dheiridís gur staca breá é agus deireadh sé sin gur staca an m hargadh é. Ansan glaoidh na comharsan @Staca na Mhargadh' ar a ingean.
    Bhí feirmeoir ina chónaí gairid don mhinistéar agus bhí mac aige agus tbharfadh sé a mhac do Staca na Mhargadh. Do phósadar araon agus bhíodar ar an mbeirt a ba compordúil timpeall na h-áite sin. Bhíodh an fear ag obair dos na comharsain agus ní bhfuigheadh sé aon pá. Indúre an t-am bhí a éadach go léir stracha. Agus seo an rud a dúirt a driofúr leis : Is minic a conaic mise tusa , a Sheáin
    Ag siúl na sráide le pócaí airgid
    Anois ó tá tú agus na páistí ag magadh fút