Scoil: An Teampoll Geal, Ceapach Chuinn (uimhir rolla 3549)

An Teampall Geal, Co. Phort Láirge
Liam Ó Faoláin

1. (gan teideal) (ar lean)

Bhí gabhar ann uair amháin agus bhí seacht mionáin aici.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    Bhí gabhar ann uair amháin agus bhí seacht mionáin aicí. Chuaidh sí go dtí an baile mhor lá agus d'fág sí na mhionáin istig. Tug sí comhairle doibh sar a chuaidh sí, agus dubhairt sí gan aoinne a leigint isteach.
    Nuair a bhí sí imthighte tháinig leomhan go dtí an dorus. Bhuail sé cnag air. Doscail ceann acú an dorus. D'íth an leomhan gac mionan acht ceann amháin a chuaidh i bhfolach.
    Tháinig a mháthair agus d'iarr sí ar an gceann cliste cá raibh na ceannaibh eile. Nuair a dh'airig an sgeul bhí fearg uirthe. Chuaidh sí isteac ins an choill. Chonnaic sí an leomhain agus é in a chodhlad go sámh. Doscail-si goile an leomhain. Cuir sí sé clocha mora istig ann. Nuair a dhuisig an leomhan bhí pian air, agus fuair sé bás.
    AT0333: The Glutton (Red Riding Hood)
    Seán Ó Tuama