Scoil: An Eaglais, Ceapach Chuinn (uimhir rolla 1395)

An Eaglais, Co. Phort Láirge
Tomás Ó Leinín

Ar an leathanach seo

1. Bhí beirt fear ag teacht ó h-Eochaill i mbád oíche. Bhí an oíche go breá agus bhí solas na gealaí ann. Nuair a bhíodar ag an bport i mBaile na Trágha,
    D'airigeadar duine éigin á rá "Tabhair marcuidheact dúinn go dtí Ceapach Chuinn". Nuair a thagadh siad go gach port d'airigeadar an ghlóf ceadna.
    Chuadar isteach ar an bport i bPoll na bPiast agus luíeadar. "Cé tá ann?". Ní fuaireadar aon freagra. Tiománadar leo agus nuair a bhíodar leath-slí ag dul go Ceapach Chuinn bhraitheadar an bád ag dul síos leis an meachan a bhí sa bhád.
    Nuair a shroiseadar Ceapach Chuinn léim beirt fhear amach as an mbád agus chuadar as a radharc.
    Siobhán Ní Fhaoláin