Scoil: An Ghráinseach, Eóchaill

An Ghráinsigh, Co. Phort Láirge
Deaglán Ó Cuilliú

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann fadó. Sé an ainm a bhí air ná Seán. Bhíodh sé i gcónaí ag goid. Oíche amháin thóg sé céad púnt ó fear éigin. Chuir sé isteach i mbosca é. Dhein sé poll mór sa reilig. Chuir sé an bosca isteach ann.
    Níorbh fhada gur bhfuair fear é. Dúirt sé leis na Gárdaí. Bhí fhios acu gurb é Seán a dhein é. Chuireadh i bpriosún é. Caithfidh sé fuireach ann trí mhí.
    Siobhán Ícidhe
    Pádraig Ícidhe
    48
  2. Bhí fear ann fadó. Bhí sé pósta. Bhí an bean ana-chrosta i gcónaí. Oíche amháin chuaidh sí síos go dtí an tobar fé dhéin uisce.
    Chonaic sí sprid. Bhí solus ag lasadh istigh ina shúile. Do léigh an sprid isteach air. Do chuir sé eagla uithe. Rith sí abhaile. Dúirt sí ná raghadh sí síos arís. An lá ina dhiaidh sin chuaidh an fear amach sa pháirc chun na ba a thiomáint iateach. Bhí mála mór gairid don chlaidhe