Scoil: An Ghráinseach, Eóchaill

An Ghráinsigh, Co. Phort Láirge
Deaglán Ó Cuilliú

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ithe chuaidh sé ag ól agus d'fhan sé ag ól go dtí go raibh sé ar meisce. Nuair a bhí sé ag teacht abhaile bhí sé ar meisce. Léim beirt fhear amach thar an gclaidhe agus thógadar an t-airgead uaidh.
  2. Bhí ceathrar fear ann fadó agus chuadar Clochín le cruithneach. Fuair duine aca airgead agus tháinigh sé abhaile roimh a gcuid eile.
    Nuair a bhí sé ag teacht gairid do Lios Mór léim triúr fear amach thar an gclaidhe agus bhí gunnaí aca. Dúradar leis dul ar a ghlúna agus do thógadar an mhéid airgid a bhí aige uaidh.
    Dúirt sé leis na pólíní é.
    Caitheadar dul go dtí an chúirt ach níor mhóidigh sé ortha in aon chor agus scaoileadh amach arís iad.
    Seumas Móinbhéal
    Aird Mhór, Co. Phort Láirge