School: An Ghráinseach, Eóchaill

An Ghráinsigh, Co. Phort Láirge
Deaglán Ó Cuilliú

1. Do bhí fear ann fadó agus do chuaidh sé síos go dtí an trá ag bailiú trioscair an oíche seo. Ní raibh sé i bhfad shíos ann nuair a tháinigh corp isteach. Do tháinigh an chorp an-ghairid don bhfear agus do chonaic sé é. Do thóg sé abhaile é agus dhein é thóramh. Do chuireadh an chorp anseo agus do bhí gach rud ag dul chun cinn go maith go dtí gur chuaidh an fear go dtí an trá arís fé dhéin trioscair. Nuair a bhí sé tamall shíos ann do tháinigh an diabhal taobh thiar de agus do bhí chun é do marbhú ach do tháinigh sprid an chuirp taobh thiar den diabhal agus do sháigh scian isteach tríd a dhrom agus do mhairbh é.
    Ansin dúirt an sprid leis an bhfear dul abhaile agus gan teacht go dtí an trá go deo arís agus níor tháinigh .
    Sin é mo scéal agus má tá bréag ann bíodh.