Scoil: Baile Mhic Airt, An Rinn

Baile Mhac Airt, Co. Phort Láirge
Tomás Ó Faoláin

1. Árthrach na Spride
    bíonn árthrach na Spridhe le feicsint nuair a bíonn stoirm nó fearthainn chun teacht. Cidhtear an t-ártrach ag teacth andeas ó Ceann na h-Áirde Móire agus nuair a shcroiseann sí Mion Árd Casann sí ar an gcúrsa ceudhna ó dheas arís.
    bíodh sí le feicsint níos minicí fadó ná mar a bíonn sí le feicsint anois. bhí fear amuig i mbád ag iascach oidhche amháin. Chonnaic sé bád taobh amuig de agus bí sí go léir ar lasadh mar a bheadh teine sa bfairrge. b'iongadh leis dén sort báin a bí ann. Acht nuair a táinig sé abaile d'innis sé don a
    Seán Ó Flóinn
    Seumas Ó Flóinn