Scoil: An Chlais Mhór, Eóchaill (uimhir rolla 2889)

Clais Mhór, Co. Phort Láirge
Liam Suipéal

1. An baile =baile Uibh Suibhne
    Tá dá ceann ins an bparróiste sa Reilg an stana seipeol atá mar ainm ar ceann acu agus nil aon ainm ar an gcean eile . Tá cean ar bharr na stáide agus ta an ceann eile mór -timcheall an tseipeál . Cuirtear daoine in gach ceann acu. Tá siad cearnóga .Tá fothrac cille + gceann acu . Cuirtear daoine ins an bfothrach . Tá crainne agus tuir ins an seana -reilg agus tá crainne ag fás ins an gceann eile. Tá sean crois eanna agus sean tuambas ann . Nuair bheann leanbhaí óga bás gan baiste cuirtear i n-aice an bhfalla iad. Nil aon reilg díomhaine sa pharróiste seo.
    Crios Ní Murcadha
    Baile Uí Shuibhne, Co. Phort Láirge