Scoil: Knockanore, Tulach an Iarainn (uimhir rolla 3766)

Cnoc an Óir, Co. Phort Láirge
Conchobhar Ó Cróinín

deineann siad na léine.
    Do théiheadh na táiliúirí a bhí ins an áit seo fadó go dtí do thigse nuair a bheadh eudaighe chun a bheith deunta aige.Cniotáileann na mná stocaí. 'Siad na h-úirlisí a bíonn ag an táiliúr ná : snáth, snáthach, meuracán, miosúr, cailc, tapa, inneall fuaghála, iarnach, cláirín agus siosúr.
  2. Aon lá amháin do bhí Íosa Chríost agus a mháthair naomhtha agus naomh Ioseph in áit éigin agus ní raibh aon bia acu. Tar éis tamaill do tháinigh gráinneóg agus bhí ubhla aige. Do tháinigh sé go dtí an Mhaidhean Mhuire agus thug sé na h-ubhla di. I gcaitheamh na h-oidhche tháinigh capall cóiste an diabhail agus
    Eibhlín Ní Bhriain
    Srón Chaillí, Co. Phort Láirge