Scoil: Knockanore, Tulach an Iarainn (uimhir rolla 3766)

Cnoc an Óir, Co. Phort Láirge
Conchobhar Ó Cróinín

Ar an leathanach seo

1. Glaodhann lucht-phobail go dtí mo thighse ó am go h-am. Is iad na daoine ceudna nach mór a thagann i gcónuidhe. 'Siad na ainmneacha d'á lán aca, Domhnall Ó Briain, Bean Uí Driscoll, Stiabháin Ó h-Ógáin, Máire Math ghamhain, Diarmuid deas-Mumhan, Domhnall Airtnet agus Pádraig Ó Meachair. Ní as an áit céadna a thagann na lucht. Tagann cuid aca ó Eochaill. Níl aon áit comhnuighthe ag an cuid eile aca. Tá leas-ainm ar cuid eile aca, sé sin, 'Crookstown' agus 'Mícheál na mBuidéal' agus 'Seán na gCupán.
      1. daoine de réir aicme
    Eibhlín Ní Bhriain
    Srón Chaillí, Co. Phort Láirge
  2. Ní ar an áit ceadna a thagann na lucht-siubhal. Tagann cuid aca ó Eochaill. Níl aon áit cómhnauidhe ag an gcuid eile acu mar do bhíodar in airm na Sasna agus i nderiidh a saighdiúirí caitheadh amach iad agus tá siad ag dul timcheall na