Scoil: Baile an Chaisil C., Clochar na Trócaire

Baile an Chaisil, Co. Mhaigh Eo
An tSr. Aingeal

Ar an leathanach seo

1. Ós chionn céad bliadhain ó shoin ní raibh an oiread siopaí ins na bailte móra is atá anois i láthair. Bhíodh coirr-shiopa ins na bailte amuigh faoi'n dtír. Ins an tráth sin téigheadh lucht na siopaí go Baile Átha Cliath fa-dhein chuile shórt earraidh. Bhídís trí lá ag dul go Baile Atha Cliath le cairteacha agus trí lá ag teacht abhaile agus bhíodh na cairteacha lochta le gach sórt earraidh. Bhíodh cuig nó sé de chairteacha i gcuideachtain ar fhaitchíos go dtiocfadh tobalaidhe ortha agus is minic a bhíodh troid idir na robalaidhte agus na cairteacha.
        1. trádáil
    Áine Ní Chonmara