Scoil: Baile an Chaisil C., Clochar na Trócaire

Baile an Chaisil, Co. Mhaigh Eo
An tSr. Aingeal

Ar an leathanach seo

1. Nuair a bhí Naomh Seosamh agus Mhaighdean Mhuire ag siubhal d'iarr siad lóstín i dteach agus dhuialtaigh fear an tighe iad. Dubhairt bean an tighe leobhtha go raibh sgioból a raibh lín agus barrach ann agus iad dul isteach ann.
    Timcheall an mheadhon oidhche ghlac fear an tighe dóghadh agus bhí sé go h-an dona agus chuaidh bean an tighe amach chun an sgiobóil agus d'iarr sí ar an Mhaighdean Mhuire an raibh leigheas ar bith aici go raibh fear an tighe ag fágháil bhais. Rug an Mhaighdean Mhuire ar lán dorn d'en lín agus thug sí fo mhnaoi an tighe é agus dubhairt sí léi a leagaint ar fhear an tighe agus na feola seo a rádh - Bean
    Áine Ní Ghiollamháirtín
    Cill Ardubh, Co. Mhaigh Eo