Scoil: Ballycastle Boys' (uimhir rolla 14290)

Baile an Chaisil, Co. Mhaigh Eo
Mícheál de Búrca

Ar an leathanach seo

1. An bóthar glas ó Gort An Lubhair go "Sweep". Tá sé an sean. Rinneadh an píosa nua ó teach Gallcubhair go droichead n'éis sin. An bóthar glas ó "Sweep" amach go barr Rua. Sean droichead cuireadh píosa nua leis trí scóir blian ó shion.
    An bóthar úr rinneadh é 1861. Ar cloch droichead a mbhilloos (Cw) (C m d c l XI) A thóg Lynn Ó Ceathramha Cillín go bóthar Cnoc Na Croiche in áit a bfuil teach Pat Karney anois agus as sin trí na rudháin taobh shuas dí agus amach ar bóthar Cnoch Na Croiche ag an áit go bfuil an Coileár. "An bóthairín caol" a tughadh air. Ní raibh sé leathainn i gcóir cáirt (iomrúcán) iomprúcan cun coirce a thabhairt isteach san bFoghmhar ar mhuin capaill a togadh é.
    Carr Slemhnan cun clocha a tharraingt i gcóir tighe a dheiramh. Sugán sach lé coirce a tabhairt ar margadh Cill
        1. infreastruchtúr poiblí
    Finian De Búrca