Scoil: Ballycastle Boys' (uimhir rolla 14290)

Baile an Chaisil, Co. Mhaigh Eo
Mícheál de Búrca

Ar an leathanach seo

1. Rinneadh go leór bóithre sa gceanntar seo fadó. Tá cuid de na bóithre in - úasáid fós agus an cuid eile acha briste súas gan aon mhaitheas ionnta. Bhiodh na mná ag obair ar na bóithre sin fadó comh maith le fir.
    Tá go leór casáin comhgaire thart annseo. Théigheadh na daoine ar na casanaibh sin ag dul agus ag teacth. Tá cuid de na casánaibh sin ann fós.
    Cross-bóthair.Deirtear nach ceart do aoinne teach a thógáil ar cross bóthair. Ní bhíonn an tádh ar duine a thóganns teach ar cross-bóthair. Níl aon teach tógtha thart annseo ar cross-bhóthair annseo. Gach duine go mbíonn teach aige tógann sé istigh sa bpáirc píosa maith ón mbóthair. Deirtear go mbíonn na sidhéogaibh i gcómhnuidhe in-aice lé cross-bóthair. Má tógann duine teach ar cross-bóthair deirtear go mbíonn sidhéógaibh ann. Fadó bhí fear in-a chomhnuidhe
        1. infreastruchtúr poiblí
    Pádhraig Ó Corcoráin