Scoil: Ballycastle Boys' (uimhir rolla 14290)

Baile an Chaisil, Co. Mhaigh Eo
Mícheál de Búrca
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0140, Leathanach 001c

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0140, Leathanach 001c

1. Sníodhamh Na bpéiste
    Ta leigheas mór i sníodham na bpéiste. Dá nglacadh bo dághaid fághtar srungán agus cuirtear sníomh pata ar an t-srungan agus buailtear trí bhuille ar dubhán na bo agus "In Ainm an Athar agus an Mhic agus an Spirid Naomh Amen" Ta an leigheas déanta annsin agus éireocaidh an bhó slán annsin.
    Bualadh (Saighaid) Saghad
    Cuirtear saghad agus trí leath phíghiní ruadh isteach sa gceirt. Déantar deoch don bhuinn agus cuirtear na sagadh ins an deoch agus tugtar trí deocha don bhuinn. In Ainm an athar agus an Mhic agus an Spirid Naomh Amen. Tá an leigheas déanta annsin siad na daoine maithe a chaitheas na saghad cuig na buaibh.
      1. cleachtas an leighis
    Pádraigh Mac Suibhne