Scoil: Baile an Chaisil B.

Baile an Chaisil, Co. Mhaigh Eo
Mícheál de Búrca

hanged in Dublin within a week. The spies won their blood money that was laid on the priest's head.
    The people mourned the priest's loss and were ever afterwards careful to find out the religion of their neighbours.
  2. Fadó nuair a bhíodh na sagairt ar a dteicheadh bhíodh cúig puint are a ceannaibh Sin é le rádh go bhfuigheadh duine ar bith an t-airgead a n-innseóthadh do'n na saighdiúirí an áit in a mbíodh sagart a bhfolac. Bhí ceann uair Cill Alaidh agus Béal an Atha. D'innis duine éign do'n na saighdiúirí go raibh sagart i dteach. Chuaidh na saighdúirí go dtí an teach acht ní raibh an sagart ann. D'imigh sé sul a dtáinig siad isteach san dteach. Chuaidh sé go teach protastunach (Cearbailleach). Bhí an fear ag déanamh cruaice
    Séamús Ó Mocháin
    Largan, Co. Mhaigh Eo