Scoil: Eachléim (uimhir rolla 12373)

An Eachléim, Co. Mhaigh Eo
Máire Ní Chróinín

1. (gan teideal)

Cuimhnigh Dé ós cionn mo chuimhne leath mo pheacaidh ní thig liom innseacht gach ar innis mé is nár innis mé...

Cuimhnigh Dé ós cionn mo chuimhne leath mo pheacaidh ní thig liom innseacht gach ar innis mé is nár innis mé tá ag iarraidh párdún ar ÚÍosa Críost. Is mé ar créacúr lag fá ualach trom. Is mé in mo pheacaidhí is sáruig liom acht admhuigh. Creidim in Dhiaidh go fíor le grádh mo croidhe is le dólás fíor.
    Ag bun na croiuse guidhim suas. Cliath orm anuas is maith dom flaitheas anuas no chóir anois glacaim an d'anam mo thighearna indiu [?] faói shonas faoi dhonas an fhaid is bheas mé beo is leacsa Íosa mo chroidhe bocht go deó.
    Máire Ní Riallaigh
    Bean Antaoine Uí Riallaigh