School: Eachléim (roll number 12373)

An Eachléim, Co. Mhaigh Eo
Máire Ní Chróinín

Cé chuirfeadh dóchas as Rígh na Glóire a déarfadh urnaighe go moch is go mall ...

Cé chuirfeadh dóchas as Rígh na Glóire a déarfadh urnaighe go moch is go mall a chuirfeadh cúl le mionnaí móra agus gan igcuid a chómharsan dúil ná sainnt. Aithrighe Glórmhar a Rígh na Glóire agus an maighdean glórmhar a guidhe in am beidh sé ag fhéasta ag righ na Glóire is nar'bh aoibhinn dóibhsan ar Shliabh na mBan. Peacaí móra déan aithrighe is truaigh Muire ag teacht suas dhíbh anois atá sibh in a chall chómh minic is guidhe muid Dia go h-uasal is gan geal nó gluaiseacht ar bith dó ann. Tiocfaidh an lá a thabharfadh cúnntas cruaidh. Fosclóchar uaighe agus réabfar cill. Béidh gabhainn bhéasach ag siubhal go tréan mhall is a h-anam léithe is iad go léir ag gluaiseacht go gleann na ndeór. Tiocfaidh an Maighdean mar bhéadh réalta, craptha a h-éadaigh is racaidh ar a glúain. A mhic na neimhe nach mé ag dul go té deas nach b'iad seo na seóda a bhí tú a dhúil. Trí ráithe a caitheas in aon leat an oidhche dearnach is mé ina chall i stábla Bhetleim in ar gcodhladh in aonar i mainséar cheil an asal chruaidh tá do déanta tabhair tú féin leat a n- aithnigheann tú
    Pádhraic Ó Riallaigh
    Feirmeoir