School: Eachléim (roll number 12373)

An Eachléim, Co. Mhaigh Eo
Máire Ní Chróinín

1. "A phaidir gheal gheal cár chodail tú areir"? D'codail mise mar chodail mac Dé ar Neamh "Cá gcodhlóchaidh tú anocht? Faoi chosaibh na mbocht Cá gcodhlóchaidh tú oidhche amárach? fá chosaibh Phádhraic' "Cé sin rómhat? "Tá na h-ainglé" "Cé h-iad sin in d'diaidh" Tá na h Easpoil. Cé h-iad sin i dtaobh de láimhe deise. Trí bhraon uisce an Dómhnaigh chuir Muire Máthair liom ag déanamh an eólais ó theach Phádhraic go Cúirt na nGrásta. Éirigh a Mhicheál agus glac mo lámh agus déan siochain mac ó dhia idir mé agus é. A Íosa a rinne Críostaidhe i gcionn míosa ar Sliabh Baclann i mbárr cathrach go mba sluagh buan Daingean an sluagh a bhfuil muide ann go mbidh sluagh Daingean an sluagh ata ag tarraint orainn. A Íosa na fola fíreannaighe go gcodhlóchaidh tú i bfochair sinne agus d'cuid aingeal bheannuighthe in ár dtimpeall.
    Bean Úi Maoineacháin
    Leitir Beag, Co. Mhaigh Eo