Scoil: Eachléim (uimhir rolla 12373)

An Eachléim, Co. Mhaigh Eo
Máire Ní Chróinín

Ar an leathanach seo

1. Airtigéal an Chreidim Chruaidh a thigeas chugainn ar uair ár mbás, mar thainic an t-aingeal le solus i gcluais na mná. Trí ráithe a chaith sé faoi na broinn silt, silt, deór, deór níor bhlas béal gur thuirling sé i máingéar an asail mhín go dtainic an dá rí agus na trí rí as an domhan thoir, faoin a ndruim silte deó deór.
    Is maith an sagart Mac Dé is maith an baisteadh a gníos sé bhaist sé Eoghan agus bhaist Eoghan é. Tóg na straointe seo as ár gcionn trath is mian le chách a bheith ann. Mac Ríogh ar Neimh dhá chuir le crann agus gach ball de i dul i gcré.
    BeanÚi Seóighigh - an bean céadna
    Bean Úi Seóighigh