Scoil: Eachléim (uimhir rolla 12373)

An Eachléim, Co. Mhaigh Eo
Máire Ní Chróinín

1. Paidreacha (ar lean)

Bí ár Slánuightheóir agus a mháthair in a gcodhladh san oidhche agus d'fhiafruigh sé dá mháthair 'An codladh sin atá ort a mháthair?

(ar lean ón leathanach roimhe)
    dtrí crann- crann na chroiche, ceann na gcnó crann ar crochadh Íosa sul ar éirigh se arís beó. A rí na gCathracha neimhe coiméad m'anama ar fhíor ó cathughadh an aibhirseóir Amén.
    A Mhaidhgen Ghlórmhar, ghlórmar, maiseach is tú mo stór, mo lón is mo taisge! Is tú réalt eólais rómham ins gach bealach. Tabhair go gleann an Dheóir mé, is tóg mé feasta, is ar uair mo bhais bhídh ag rad mo phaidir
    Crios Mhuire, mo chrios - crios na gceithre gcrios. Crios na gcineadh críosta, rugadh ó Mhuire fuair a bhean i géibheann, fóirtín Naomh Muire, fóirthín féin agatsa atá a fhíos. Níl fir na mná da ndéarfaidh sin gach trát nach bhfeicidh an Mhaidhgean ghlórmhar trí uaire roimg an mbas.
    Beannuighim duit a theampall Dé agus beannuigh ú fein dom. Is súl go mbeannóchadh béal dé agus an dá easpal déag dom. Beannuighim duit a chrios! A bhuinneán dhíreach deas! cuirim impidhe ort agus orraibh a phrionnsal Flaithis eadar - guidhe a dhéanamh ar mo
    Bean Úi Seoigigh