Scoil: Eachléim (uimhir rolla 12373)

An Eachléim, Co. Mhaigh Eo
Máire Ní Chróinín

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    agus níos searbhásaighe ná arm an ailt ruaidh. Níl aoinne a deireas mo Mhairtheann in aon eacht nach slán dóibhnach dtiochfadh ón a saothar.
    Níl aoinne a deireas mo Mhairtheann do mhnaoi maigeanta nach maith an té é dul i dtéin is a dtinneas clainne dóibh.
    Níl aoinne a deireas no Mhairtheann de bhárr a clainn uasail nach bhfuil an t-aingeal ar neamh agus ní baoghal dó cré an Diabhal, cré mórán, gan teastáil, gan cuimhne gan naire.
    Mise Pádhraig miorbhuilte, an céad easbog a cuireadh go h-Éirinn a leigheasfaidh gan aoinne. Is mór é an guidhe a beith ag na sgoláiré ó lá faithche fiadhan go lá sléibhe an domhan. Tá pearsa ins an gcill seo nach nglaoidhtear uirri ach Amén is Amen. Aoinne a deiread mo Mhairtheann uair nó dhó sa ló ní baoghal dó pianta ifrinn go bráth le congnamh Dé.
    Mairtheann Phádgraic is mise ghá ráit i nGaédhilg, is molaim is gach fear in Éirinn é a bheith aige, mara bheadh aige ach na ceithre ranna déidheannach go músglóchaidh sé na céadta anam as Purgadóir.
        1. naoimh