Scoil: Eachléim (uimhir rolla 12373)

An Eachléim, Co. Mhaigh Eo
Máire Ní Chróinín

Ar an leathanach seo

1. An lá a dtugas Íosa féachaint ar an gcineadh daonda béidhimíd ag caoineadh agus ní hé sin féin an t-am. Ach a Pheadair níl baoghal duit! Conghbhuigh an meath go díreach agus ní thiocfaidh go dtí tú ach an té atá slán. Níl cnoc ná gleann nó fíor-bhruach nach mbéidh lasta agus cé'n t-iongantas. Cá bjhfuighfidh an peacach didheannm mara dtéighidh sé ar do sgáth. Céard a dhéanas lucht an mhamhair, a bhfuil síoda agus marcuigheacht leo go h-uaibhreach mar a fheiceas le lán. Nuair a shíneadh ins an uaigh sin béidh daolaí agus péiste fuara orainn agus ní thuigfhidh linn a ruagadh nó go dtéighidh siad go dtí an chnámh. Nar fhághaidh siad an bhuaidh orainn, nar cuirtear ar an dtaobh ó thuaidh sinn - lucht do chuid fola uaisle nár leigeadh tú ar fán.

Bean Uí Mhurcadha
    Rathmorgan 61 ( 1923 )