Scoil: Eachléim (uimhir rolla 12373)

An Eachléim, Co. Mhaigh Eo
Máire Ní Chróinín

Ar an leathanach seo

1. Bhí rí agus bainrioghan an fadó agus ní raibh acu ach mac amháin. Thárla se go bhfuair a mháthair bás. Phós an Rí aríst agus bhí beirt mhac eile aige. D éirigh an Rí tinn an t-am seo ach ní raibh aon leigheas dhó go bhfuigheadh sé buidéal uisge as tobar deire an domhain. Chuaid a bhean go dtí an sean dall glic agus dubhairt se leithe nach raibh aoinne an -ann é sin a fhágháil dó ach an chéad mhac a rugad dhó.
    Níor thaithnigh sin leis an leas mháthair. Chuaidh an bhean abhaile agus chuir sí an trúir mac ar siubhal ar maidin. Bhí siad ag imtheacht is ag síor imtheacht ná gur casadh trí bóthar ortha.
    AT0550: Search for the Golden Bird