Scoil: Cill Mhór Iorruis

An Sáilín, Co. Mhaigh Eo
Seán S. Ó Cróinín

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear agus a bhean ann fadó agus do bhí siad bocht. Ní raibh aion clann ata. Do bhi siad ag obair go chruaidh ó maidin go h-oidhche ag saochradh a mbeatha. D'éirigh an fear cinn agus ní raibh an bhean indon obhair a dhéanamh.
    Dubhairt an bhean leis an bhfear oidhche amháin nach seasfadh sí an sáruighthe amach ag obair, agus go rachadh siad go [?] éicint eile. Chuaidh siad amach an tráthnóna seo agus dubhairt an fear leis a mnaoi, druid an doras in do dhiaidh. "Pull out the door after you" Do bhí an bhean ag soubhal ina dhiaidh agus a d'fhéach sé thart chonnaic
    AT1653: The Robbers under the Tree
    Síle Nic Amhlaoibh