Scoil: Beannchor Iorrais (uimhir rolla 13684)

Baingear, Co. Mhaigh Eo
Mícheál Mac Énrí

Ar an leathanach seo

1. Bhí Éireannach ann úair amháin agus chúaidh sé anonn go Lonndain. Ní raibh de aírgead aige indhéis dul anonn acht seacht bpíghinn. Cuaidh sé isteach í dteach agus d'íarr sí a dhinnéar. D'innis sé a sgéal do fheár an tígh agus nach raibh aige sa domhain acht seacht bpighinn. Bhí sé ag íoc ar son a dhinnear acht ní glacfháidh an feár aon phínghín.
    D'íarr sé annsín de'n fhear ce'n áit a bfuígheadh sé obair. Dúbhairt fear an tígh leis lúach na seacht bpighínn de bhailléid agus feachaint le na ndhíol agus teacht ar ais aige féin aris. Chuaidh sé amach agús núair a tháinig sé arais bhí sgilling agús
    AT0505: Dead Man as Helper
    Brighid Ní Gallachobhair