Scoil: Beannchor Iorrais (uimhir rolla 13684)

Baingear, Co. Mhaigh Eo
Mícheál Mac Énrí

Ar an leathanach seo

1. Teigheann triúr fhear amach le bád agus eangach. Bíonn piosaí lúaidhe ceangailte do'n ropa íochtarach de'n eangach agus bíonn píosa corca ceangailte do'n rópa úachtarach leis an eangach a chuir ar snámh ar bharr an uisge. Cuirtear an lúaidhe air leis an eangach a choinneal síos í leabaidh na h-abhainn.
    Téigheann triúr fear amach í mbhád agus fanann fear eile ar an mbhanc agus bionn greim aige ar cheann de'n eangach.
    Seólann an triúr eile an bád treasna na h-abhainn agus teigeann síad síos beaghan. Annsin tionntuigheann síad an bád isteach go dtí an banc a d'fhágadar agus déanann síad dul. Annsín tairígheann fear amháin
    Brighid Ní Gallachobhair
    Dararach, Co. Mhaigh Eo