Scoil: Beannchor Iorrais (uimhir rolla 13684)

Baingear, Co. Mhaigh Eo
Mícheál Mac Énrí

Ar an leathanach seo

1. Bhiodh go leor leigheasanna ag ná daoine fado ar Tinneas Cinn ceangailtí piosa tead thart air an ceann agus d'imtigeadh an tinneas cinn. Biodh leigeas eile aca cuireadh siad uiscefuar anuas air an gceann agus d'imtigeadh an pian annsin. Tomaistear an ceann le snáthaidh figeadora comh mait. Dhéanfad siad ortha thomhasiad siad an ceann, dearad siad paidreaca agus annsin d'imtigeadh an tinneas cinn.
    Ceangailtí píosa ribín thart ar an gceann. Binneog an t-ainm a bhiodh ar an bpiosa ribín sin. Uaireannta eile gheibhtí téad dubh agus tomhasiad siad an ceann agus cuirtí comhartha ná croise trí h-uaire ar an nghruaig agus d'imtigeadh an tinneas cinn.
      1. cleachtas an leighis
          1. leigheasanna ar ghalair ar dhaoine