School: Beannchor Iorrais (roll number 13684)

Baingear, Co. Mhaigh Eo
Mícheál Mac Énrí

1. Cuirtear an claibín ar an gconra ar dtus. Tugann ceathrar fear d'en tsloine céadna é amach agus leagtar é ar dhá stól taobh amuig d'en teac. Annsin caithear uisge coisreaicean ar an gconra agus cuireann an ceathrar fear ceadna é súas ar cairt. Leagtar an dhá stol in-aghaidh a ceile agus mar a deantaí sin deirtear go mbeidh siad ag teastail gan morán moille.
    Deireann na séan daoine má bhíonn sochraid sgaptha ar an mbothar ag dúl go dtí an roilig go mbeidh sochraid eile gan morán moille.
    Má thuiteann duine núair a bhionn sé ag iomchar an coirp tríd an roilic deireann na sean daoine go bhfuigidh an duine sin bás gan morán moille.
    Fagann an t-sochraid an séipéal roimh a do dhéag a clog. Togann ceathrar fear d'en tsloinneadh céadhna an conra amac o'n t-séipeil go dtí gluaistean
    Antoine Ó Nearaigh
    An Srath Greadaithe, Co. Mhaigh Eo