Scoil: Beannchor Iorrais (uimhir rolla 13684)

Baingear, Co. Mhaigh Eo
Mícheál Mac Énrí

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    a bhíodh scadán rósta acú fadó chuírfead siad bainne agus uisge te os a chíonn le súgh a dhéanam agus tugtaí "Súipín Salainn" ar sín. Deantar "Súipin Salainn" le bainne agus uisge agus salainn freisin.
  2. Bhí fear ann fadó agus bhí sé pósta ath-úair. Ní raibh aige acht aon ghasur amháin leis an gcéad mhnaoí agus bhí cúigéar mac aige leis an dara mnaoí. Do bhíodh an chead gasúr ag búachailleacht na mbhó agus ag útamáil sa dteach i gcómhnuídhe agus bhíodh an chuid eile ag dul chun na sgoile. Budh mhaith le búachaill na cead-mhna dul 'un na sgoile acht ní leigfead a leas-mháthair dhó imeacht.
    AT0300: The Dragon‑Slayer
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes