Scoil: Beannchor Iorrais (uimhir rolla 13684)

Baingear, Co. Mhaigh Eo
Mícheál Mac Énrí

Ar an leathanach seo

1. Tosuigeann an madadh ag ithe féir ghlais agus bionn torann eicint le cloisteál in a bholg núair a bhíonn droc-aimsear ag teact. Nuair a bhionns stoirm agus fearthainn ag teact ni bhíonn fonn oibre ar an madadh agus is maith leis fanacht in a codhladh in-aice na teineadh.
  2. Nuair a bhionns droch-aimsear ag teacht tigeann na cearca le chéile agus tosuigheann síad gá gcleiteadh féin. Nuair a shiubhalann na cearca isteac go reidh ins an teach sin comhartha fearthainne
    Núair a bionns lá ag cur fearthainne agus má bhailighean na cearca uilig go dtí an doras deirtear nach dtriomochaidh an la sin.
    Máire Ní Shuibhne
    Áit an Bhaile, Co. Mhaigh Eo