Scoil: Gaoth Sáile (uimhir rolla 12958)

Gaoth Sáile, Co. Mhaigh Eo
Sorcha, Bean Uí Ghamhnáin

bobar nar thuit sé marbh leis an sgannadh a thaing air.
    Blían indiaidh sin rúgadh pasite eile dhoibh agus rinneadar an rud céadhna. Thaing fearg ar an bprionnsa an uair seo agus dúbhairt sé go marbhócadh sé í an céad uair eile, ní raibh fhios ag an mnaoí boicht céad a dheanfadh sí leis an eagla a bhí uirrthi.
    Bhí go maith is ní raibh go h-olc an blían indhiaidh sin rugadh páiste eile dí agus rinneadar an rud céadhna. Dúbhairt an prionnsa nach dtuirrbhfadh sé aon seans eile dí agus croch sé súas ar crann í agus dfág ansin í. Nuair a chualaidh an beirt deirbhshiuir sin bhí eagla ortha na páistí a congbhail agus cuireadar isteach i mbosca iad agus chuireadar an bosca amach sa bhfarraige é.
    Thaing an bosca i dtír ar oileán agus fúair fear a bhí in a chómhnuidhe ar an oileán an bosca agus thug abhaile leis é. Núair a chúaidh sé abhaile d'fosgail sé an bosca agus chonnaic sé na páistí agus iad in a gcodladh. Annsin coinnigh sé na páistí agus d'fásadar súas agus bhíodar ag ceapad go raibh an fear agus an bhean a fúair iad ró sean lé bheith in a dtuismuightóirí doibh.
    La amhain dimrigheadar leo i ngan fhios doibh agus chuadar go ait eile ar an oileán
    AT0707: The Three Golden Sons