Scoil: Gaoth Sáile (uimhir rolla 12958)

Gaoth Sáile, Co. Mhaigh Eo
Sorcha, Bean Uí Ghamhnáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    d'fuil ar an paipéar seo. Níor thuig Seán go raibh aon dochar ann agus rinne sé amhlaidh. Annsin thug an fear pota óir dó a fuair sé san sliabh.
    Níor cluineadh a thuille faoi an fear mór seo go dtí go raibh Seán ag éirigh sean agus an bás in gár dó. Annsin d'feicfeadh bean Seáin agus a clánn an rud mór uathbasach agus adarcaí air taobh istigh do Sheain sa leabaid. Bhíodh sé ag annsin ar feadh na h-oidhce agus bhíodh sé ag milleadh gach rud ortha ar feadh an lae. Dith sé an cabaiste go léir ortha.
    Annsin cuireadh sé déin an tsagairt agus tháinig sé. A bhfeiceann tú é anois adeir sé le Seán. Feicim a athair tá sé ina sheasamh ansin ag an driosúr. Annsin craith an sagart an t-uisce coisreachta air agus suas leis an simne i lasair mór.
    Brighid Ní Chinneidigh
    Dumha Dhearc, Co. Mhaigh Eo