Scoil: Gleann Cuileann (uimhir rolla 13331)

Gleann Chuilinn Íochtarach, Co. Mhaigh Eo
Máire Ní Loinn

6) Ní ceart an luaith an chuir amach lá Bealtaine
    7) Má nigheann duine a lámha san druacht an maidin sin roimh eirghe tréine béidh sé ionnan snaidhm u sreangán ná i snamh a oscailt ar feadh na bliadhna ar fadh
    8) An soitheach a bhíos an t-uachtar ann má's féidir le mnaoi é fhágáil i n-áit i bheith trí sruthanna ag teacht le chéile ar feadh na h-oidhche roimhe sin agus é thabhairt abhaile maidean lae Bealtaine deirtear go mbéidh dalladh ime aice i rith na bliadhna ar fad.
  2. Má thagann an chuach ró luath is comhartha e go mbéidh droch bárr ag na daoine an bhliadhain sin.
    Ní maith an chuach a chloisteal an chéad uair sa mbliadhain agus é na throsgadh. Is comhartha é go mbeidh droch bliadhain aige agus go mbeidh ocras air go minic. Má cloistear an chuach ar thaobh de láimhe deise an chéad uair sa mbliadhain béidh an t-ádh ort ar feadh na bliadhna. Ma cloistear an chuach ar thaobh de láimhe
    Cáit Ní Cearáin