Scoil: Gleann Cuileann (uimhir rolla 13331)

Gleann Chuilinn Íochtarach, Co. Mhaigh Eo
Máire Ní Loinn

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Lastar arís ar maidin iad. Lá Nodhlaig bíonn gach duine ag súil le leitreacha agus cardaí Nodhlaig. Nuair a thagann fear an phuist tugann siad gloinne uisge beatha nó leann dó, agus deireann siad " Nodhlaig maith duit " agus nuair a castar daoine le chéile deireann siad an rud céadhna.
    Pádhraig Ó Cearáin
  2. Crochannna páiste a stocaí cois na leapthan an oidhche sin agus bíonn siad a súil le féirín ó Santa Claus maidhean lae'r na bhárach. Oidhche an 25adh lá bíonn damsa ag an aos óg. Téigheann na sean daoine ar cuairt chuig a chéile agus bíonn siad ag gabhail amhrán.
  3. Ní itheann duine ar bith feóil an lá seo. Téigheann na paistí óga amach idir malraigh agus girseaca ó theach go teach leis an dreóilín. Déanann siad damhsa i ngach teach agus bailigheann siad airgead. Bíonn siad gléasta le ribíní agus éadaigh aisteach agus bíonn aighthe fidil orta. Deireann
    Pádhraig Ó Cearáin