Scoil: Dubhthuama (uimhir rolla 14193)

Dumha Thuama, Co. Mhaigh Eo
Mícheál Mac Támhais

Ar an leathanach seo

1. Tá an bóthar seo ag dul o'n scoil siar go dtí an aill atá thsiar i Gceann-ramhar. Tá sé déanta ar feadh trí scór bl. Tá bothar eile ag dul o seo go dti an abhainn-mhór agus ag dul go dtí Gaoth-Sáile. Tá bothar eile ag dul suas go dtí an Ráith agus ag dul go Gaoth-sáile. Tá cros bhothar annseo agus bíonn ná daoine uilig ag deanamh comhrádha ann. Tá cros-bhothar eile shuas ar bharr ná Ráithe acht ní cruinnigheann na buachailli ann mar níl aon fhosgadh ann mar atá ag crois-bhothar na scoile. Tá bothar eile ag dul amach tré Ceann-ramhar agus tá sé deanta lé dhá bl.
    Tá cnoc thios in aice Ghaoth-sáile agus tugann siad "cnoc 'a toirbhirt" air. Tá sruthan ag dul treasna am bothair agus tugann siad fionn locha air. Tá fionn-loch 200 slat ar taobh thiar dhen scoil
        1. infreastruchtúr poiblí
    Brighid Nic Thámhais