Scoil: Dubhthuama (uimhir rolla 14193)

Dumha Thuama, Co. Mhaigh Eo
Mícheál Mac Támhais

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ins an séipéal nuair a bhíonns sé dhá phósadh. Ní'l sé ceart a dhul chun an aifrinn an chéad Dómhnach. Má tá bean ann atá bhfad pósta agus gan aon chlann aici ní bhéidh aon chlann ag an mnaoi atá dul a pósadh.
    Is ceart bean phósta a bheith le gach pósadh.
    Laetheannta mhí-ádhamhla
    Tá Dia Luain, Dia Céadaoin, agus Dia haoine mí ádhamhail agus mí na Bealtaine.
    Aigisín.
    Caithfidh an lánamhain nua-phósta a theacht amach doras an tséipéil le chéile. Béidh mí-áth ar an duine deireannach. Gúna glas-uaithne - Tá sé mí-ádhmhail.
    Spré.
    Is annamh a gheobhann cailín spré annseo mar táthar ró-bhocht. Má tá airgead ag athair an chailín geibheann sí airgead - 20, 30, 50 punt; mar bhfuil, geibheann sí cúpla bó bainne no cúpla gamhan.
    Brighid Nic Thámhais
    Micheál Mac Thámhais