Scoil: Ceathrú Thaidhg

Ceathrú Thaidhg, Co. Mhaigh Eo
Pádraig Mag Shamhráin

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann aon uair amháin agus an lá seo chuaidh sé amach ag fiadhach. Ní raibh sé i bhfad anois nuair a bhuail trom-chodladh é.
    Luigh sé síos ar an bhFraoic agus ni raibh sé i bhfad in a chodladh nuair a thainic an alp luachra agus chuaidh sé isteach ar a bhéal agus síos i n-a mhuinéal.
    Dhúisigh an fear ansin agus shiubhail leis abhaile.
    Ní raibh sé i bfad annsin gur bhuail tinneas é. Bí doctúirí ag teach cuige céile lá agus ní tiocfaid leo main ar bris a dhéanamh dhó.
    Ar deiread thainic dochtúir amáin aige agus dubairt sé leis go raibh sé líonta le h-alp luachraí óga taobh istigh agus dubhairt sé leis trí scadáin ghuirt a ithe agus nuair a bheidh sin déanta aige ghabháil amach agus
      1. cleachtas an leighis